About

DALIL QURAN (SERUAN ZAKAT PERNIAGAAN):

 

 

يَـٰٓأَيُّهَا ٱلَّذِينَ ءَامَنُوٓا۟ أَنفِقُوا۟ مِن طَيِّبَـٰتِ مَا كَسَبْتُمْ وَمِمَّآ أَخْرَجْنَا لَكُم مِّنَ ٱلْأَرْضِ ۖ وَلَا تَيَمَّمُوا۟ ٱلْخَبِيثَ مِنْهُ تُنفِقُونَ وَلَسْتُم بِـَٔاخِذِيهِ إِلَّآ أَن تُغْمِضُوا۟ فِيهِ ۚ وَٱعْلَمُوٓا۟ أَنَّ ٱللَّهَ غَنِىٌّ حَمِيدٌ ٢٦٧

 

 

 

Wahai orang-orang yang beriman! Belanjakanlah (pada jalan Allah) sebahagian dari hasil usaha kamu yang baik-baik, dan sebahagian dari apa yang Kami keluarkan dari bumi untuk kamu. Dan janganlah kamu sengaja memilih yang buruk daripadanya (lalu kamu dermakan atau kamu jadikan pemberian zakat), padahal kamu sendiri tidak sekali-kali akan mengambil yang buruk itu (ka/au diberikan kepada kamu), kecuali dengan memejamkan mata padanya. Dan ketahuilah, sesungguhnya Allah Maha Kaya, lagi sentiasa Terpuji. 

 

OBJEKTIF
Satu Koleksi Sumber lnformasi Produk Dan Perkidmatan Yang Komprehensif Pembayar Zakat Perniagaan (Muzakki) Di Zakat Pulau Pinang Dengan Mewujudkan Satu Platform Maya Yang Telah Dibangunkan Oleh Zakat Pulau Pinang Dalam Mewujudkan Ekosistem Keusahawanan Di Pulau Pinang Dan Malaysia Dalam Membantu Mempromosikan Perkhidmatan Yang Dijalankan Oleh Pembayar Zakat Perniagaan (Muzakki) Di Pulau Pinang.

VISI
Menerajui Pembangunan Keusahawanan Yang Bersepadu, Dinamik Dan Holistik

MISI
Pemacu Perkhidmatan Berkualiti Menerusi Platform Direktori Rakan Zakat Perniagaan Pulau Pinang Yang Bukan Sahaja Mampu Mempromosikan Produk Dan Perkhidmatan Pembayar Zakat Perniagaan Bahkan Meningkatkan Lagi Ahli Perniagaan Dan Usahawan Berzakat Di Zakat Pulau Pinang Demi Membantu Asnaf Di Zakat Pulau Pinang.

Sign In